Hogyan segítenek az egészsége megőrzésében?
A téli időszakban érdemes rendszeresen fogyasztani aszalványokat, hiszen édesség iránti vágyunkat természetes módon tudjuk kielégíteni, ugyanakkor megfelelő vitaminhoz és ásványi anyaghoz is hozzájuthatunk. A téli ínséges időszakban kiemelten fontos a szerepük a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásban.
Miért fogyasszuk?
-Megőrzik az eredeti gyümölcs aromáját, valamint vitamin- (pl. karotin, B1, B2-vitamin, niacin, C-vitamin) és ásványi anyag- (pl. kalcium, kálium, vas, réz) tartalmának nagy részét.
-Koncentrált cukortartalmuknak köszönhetően fogyasztásuk az édességek iránti vágyunkat is kielégítheti, valamint kiváló helyettesítői lehetnek egyes desszertek cukoralkotójának.
-Igen magas a rosttartalmuk, ami miatt természetes gyógymódját képezhetik a székrekedésnek.
-Telítettségérzetet biztosítanak.
-Vízben megduzzasztva vagy megfőzve bővül a konyhai felhasználhatóságuk. Ehetjük magában melegen, kompótként, áttörve lekvár helyett, sütemény vagy húsételek töltelékeként, mártások összetevőjeként, vagy müzlikbe és salátákba keverve.
Forrás: https://www.hazipatika.com
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.
Zöldség, gyümölcs
Zöldség, gyümölcs
Zöldség, gyümölcs
Zöldség, gyümölcs
Zöldség, gyümölcs
Zöldség, gyümölcs
Zöldség, gyümölcs
Zöldség, gyümölcs